Frågor & Svar

Här kommer några vanliga frågor och svar om att vara, eller att bli
socionomkonsult hos Cura Nord.

Varför ska jag välja att arbeta som socionomkonsult för Cura Nord?

Vi vill summera svaret till fyra anledningar:

– Vi brinner för att hjälpa organisationer som arbetar med människor i behov. Vi bygger ett team som har samma glöd för att hjälpa människor i behov där varje konsult är en viktig nyckelspelare!

– Vi är ett mindre konsultbolag där varje individ är unik och bidrar på sitt sätt. Vi vill att alla ska känna att de kan vara sig själva hos oss. 

– “Vi skulle dö för våra konsulter” är mantrat på kontoret. Vi kommer göra allt för att du ska trivas på din arbetsplats och med oss som arbetsgivare.

– Hos oss har du en trygg anställning som regleras via kollektivavtal och är försäkrad via oss.

Vad innebär det att arbeta som konsult?

Som konsult är du anställd av oss på Cura Nord vilket innebär att vi är din arbetsgivare som tar ansvar för dina försäkringar, löneutbetalningar och din arbetsmiljö. Precis som vilken annan arbetsgivare som helst. Under din anställningstid blir du uthyrd till en eller flera uppdragsgivare där du utför ditt arbete. En uppdragsgivare kan vara exempel en kommun, skola eller landsting. Som konsult bör du vara självständig, flexibel och känna dig trygg i din arbetsroll.

Vilken sorts handledning har ni?

Vi använder erfarna socionomer samt legitimerade psykologer för handledning till våra socionomkonsulter. Vi har avtal med två leverantörer och kan därav anpassa handledningen efter våra konsulters behov.

Skulle du som konsult redan ha en handledare som du vill fortsätta samarbeta med kan vi alltid kolla möjligheter att skapa ett avtal med just den handledaren.

All vår handledning sker via distansmöten med skype eller motsvarande. Detta för att spara både på miljö och våra konsulters tid.

Har ni uppdrag i hela Sverige?

Ja. Vi tar uppdrag från kunder i hela Sverige. Vi försöker alltid matcha uppdrag med våra konsulters preferenser på geografiskt område.

Hur ofta betalar ni ut lön?

Vi betalar normalt ut lön en gång per månad. Vill du som konsult få utbetalning oftare går det att ordna utan problem.

Vilken information behöver ni från mig vid ett uppdrag?

Vi behöver:

– Ditt examensbevis
– Två referenser
– Utdrag från belastningsregistret vid arbete med barn och unga.
– Auktorisationsbevis (om du är auktoriserad)

Vi kartlägger din kompetens och erfarenhet under ett personligt samtal.

Behöver jag vara en auktoriserad socionom för att jobba hos er?

Du behöver inte vara auktoriserad för att arbeta hos oss. Om du inte är auktoriserad hjälper vi dig gärna med processen att bli auktoriserad. Vår handledning är exempelvis ett steg i processen.

Hur långa är era uppdrag?

Vi utgår alltid från våra konsulters önskemål. Din önskan att arbeta under en kortare eller längre period avgör vilka uppdrag som vi presenterar för dig som vill arbeta som socionomkonsult.

Hur mycket får jag i lön som socionomkonsult?

Vi utgår från individuell lönesättning där erfarenhet, kompetens, rörlighet och flexibilitet är avgörande faktorer. Beroende på vilken tjänst det handlar om ligger lönen mellan 40 000 – 55 000 kr.

Hur arbetar ni med kompetensutveckling?

När du blir anställd som socionomkonsult hos Cura Nord börjar vår konsultchef alltid med att skapa en kompetensutvecklingsplan för just dina specifika behov efter första månaden på ditt uppdrag.

Vi erbjuder en pott på 5000 kr per år för kompetensutvecklingsinsatser där du själv får bestämma vilken sorts kompetensutveckling du behöver.

Vem ansvarar för boende och resor vid arbete på annan ort?

Vi tar ansvar för att du som socionomkonsult får boende och resor till och från arbete på annan ort. Självklart står vi även för kostnaden.

Får jag lön om jag är utan uppdrag?

Enligt kollektivavtalet har du lön även om du är utan uppdrag. Vi kommer alltid göra allt vi kan för att du ska få uppdrag som passar dig geografiskt och dina preferenser på flexibilitet och ansvar.

Har du fler frågor? Skicka in dina frågor!

För andra frågor, hör av dig till info@curanord.se eller ring på

090-34 00 140